top of page

Vanliga frågor och svar 

Nedan har vi sammanställt de vanligaste frågorna vi får. Hittar du inte vad du söker, kontakta oss gärna! 

  • Hur bokar jag tid?
    Hos oss är det enkelt att boka tid! Du kan boka tid online på vår hemsida eller genom att kontakta oss på 08-542 485 85, besöka oss eller fylla i kontaktformuläret så hjälper vi dig boka tid.
  • Vad ska jag boka?
    Det beror på ditt behov! Alla behandlingar går inte att boka online, ser du inte vad du letar efter så tveka inte att kontakta oss. Var det länge sedan (två år eller mer) du var på en undersökning? Då rekommenderar vi att du börjar med att boka basundersökning hos tandläkare. Tandläkaren går då noggrant genom ditt behov och upprättar eventuellt en behandlingsplan med kostnadsförslag. Har du ont, tappat en fyllning eller krona, fått en spricka i tanden eller är orolig - boka en akut undersökning. Har vi ingen tid idag, ring oss så ordnar vi det. Har du nyligen varit på en undersökning men vill gärna ha en uppfräschning, boka tandhygienistbehandling inklusive air-flow, som ett spa - fast för munnen! Om du är osäker kring vad du ska boka, är du välkommen att kontakta oss.
  • Kan jag lista mitt barn hos er?
    Tyvärr tar vi inte emot barn i dagsläget, däremot är det något vi undersöker då många önskar det. Vi hoppas kunna ta emot barn i framtiden. I dagsläget är alla födda 1998 och tidigare välkomna till oss.
  • Jag vill avboka eller boka om min tid!
    Inga problem! Slå oss en signal eller maila (glöm inte att ange namn och tid du önskar avboka), så hjälper vi dig. Kom ihåg att avboka din tid minst 24h innan ditt besök för att inte debiteras. Sent återbud eller uteblivande debiteras från 600:-.
  • Är ni anslutna till försäkringskassan?
    Ja, det är vi! Således gäller högkostnadsskydd och du kan utnyttja eventuella tandvårdsbidrag hos oss. Läs mer hos Försäkringskassan.
  • Hur lång tid kommer mitt besök att ta?
    Det beror på vilken typ av behandling. Exempelvis, En vanlig undersökning hos tandläkare tar ungefär 30-40 minuter. Lagning tar mellan 30-60 minuter beroende på omfattning, ibland mer. Behandling hos tandhygienist tar vanligen mellan 50-60 minuter. Om du har en tid att passa, berätta gärna för oss vid bokning av tiden. Det är viktigt för oss att ha tillräckligt med tid till vår behandling, så vi kan erbjuda er det bästa resultatet.
  • Student- och pensionärsrabatt
    Vi erbjuder dig som student (vid uppvisande av giltigt mecentatkort) eller pensionär 15% rabatt.
  • Jag känner mig lite orolig inför besöket
    Vi förstår dig och det är helt okej! Berätta gärna för oss om du känner dig orolig eller om det finns ett särskilt moment du tycker är jobbigt. Vi finns här för dig och ditt behov. Tycker du att något känns jobbigt är det viktigt att du säger det, det finns alltid möjlighet att avbryta behandling och fortsätta en annan dag. Vi strävar efter smärtfri tandvård!
  • Hur går en basundersökning till?
    När du anländer till kliniken checkas du in av den som sitter i receptionen. Du är välkommen att ta en kopp kaffe medans du väntar. Tandläkaren hämtar in dig och tar en detaljerad bakgrundshistoria: när du senast var hos tandvården, din hälsodeklaration samt om du har besvär. Därefter tas några röntgenbilder. Detta för att se hur din bennivå ser ut, om det finns tandsten under tandköttet och om du har några hål eller besvär med dina tänder. Fråga gärna tandläkaren om hen kan förklara vad de ser på röntgenbilden! Sedan tittar tandläkaren i munnen för att se om det finns något som inte syns på röntgen samt för att registrera tidigare fyllningar eller tecken på sjukdom. Information om ditt bett och slemhinnor registreras även. Tandläkaren färdigställer en behandlingsplan om det är aktuellt med ytterligare behandling och ger dig kostnadsförslag.
  • Vad händer om jag är sen eller uteblir?
    Om du är sen, vänligen ring oss så vi vet, beräknas du bli mer än 10 minuter sen är det ibland bra att boka om tiden. Tyvärr debiteras uteblivande och sent återbud från 600kr.
  • Vad kommer mitt besök att kosta?
    Vad ditt besök kommer att kosta beror på ditt unika behandlingsbehov, du kan se vår prislista här. - En basundersökning hos tandläkare kostar exempelvis 995kr. - Lagning av tand beror på vilken tand samt hur många ytor, två ytor på en kindtand kostar exempelvis 1705kr. Tandläkaren ger alltid en behandlingsplan med kostnadsförslag i samband med undersökning. Det är viktigt för oss att vara tydlig och förmedla vad besöket kommer att kosta.
  • Student- och pensionärsrabatt
    Vi erbjuder dig som student (vid uppvisande av giltigt mecentatkort) eller pensionär 15% rabatt.
  • Var kan jag se er prislista?
    Finns under "behandlingar", men du kan även finna den här!
  • Hur ligger ni i pris?
    Vi är väldigt transparenta kring kostnad och prisbild. Jämförelsevis ligger vi snäppet under de privata aktörerna i området och i linje med folktandvården. Sedan finns det såklart billigare-, men också dyrare, kliniker. Priser sätts i åtanke med materialkostnad, arbetssätt, tidsåtgång mm. Alla kliniker arbetar inte med samma utrustning eller på samma sätt, så det är svårt att jämföra priser på en behandling - då de kan se så olika ut! Allt beror på vad du som patient värdesätter och var du trivs. Kom ihåg att du även får ATB årligen, ett bidrag som varierar på 300-600kr per år beroende på ålder. Samt att tandvården erbjuder ett förmånligt högkostnaddsskydd baserat på referenspris. Läs gärna mer om detta hos försäkringskassan.
  • Kan jag avbetala?
    Ja men visst kan du det! Vi erbjuder räntefri avbetalning i upp till 24 månader med Svea Ekonomi, Resurs Bank mm. Läs mer kring villkor hos Svea Ekonomi eller den bank du valt.
  • Varför finns implantat och protetik?
    Protetiska konstruktioner så som kronor, broar och implantat finns av olika anledningar. Den största anledningen är av funktionell karaktär: helt enkelt för att patient som förlorat tandsubstans ska kunna tugga, äta och prata! Man kan även göra protetiska konstruktioner av estetiska skäl. Oavsett vad din anledning är så hjälper vi dig att återställa livskvaliten.
  • Vad är en krona?
    En krona är mer omfattande än exempelvis en fyllning. Tandläkaren kan rekommendera en krona i de fall när den egna tanden frakturerat eller har en stor lagning. Tandkronor fungerar som en skyddshjälm för tanden då den minskar risken för att tanden och fyllningen ska frakturera. När man gör en krona så prepareras tanden, det vill säga att tandläkaren slipar tanden till en specifik form. Därefter tas avtryck med avtrycksmassa eller så 3D-scanning och en tandtekniker tillverkar kronan, det tar 2-3 veckor. Sedan cementerar tandläkaren kronan på tanden. Kronor sätts även på implantat av estetiska och funktionella skäl!
  • Vad är ett implantat?
    Ett implantat är en typ av tandersättning. Ibland kan man tyvärr inte rädda en tand vid exempelvis stora kariesskador eller fraktur. Då kan ett implantat vara ett alternativ till ersättning. Ett implantat kan ersätta enstaka tänder eller en hel käke. Vid implantat så sätts en "skruv" i benet. Målet är att skruven ska växa ihop med benet och sedan sätts en krona på skruven. Det som är viktigt att komma ihåg med implantat är att bennivån måste vara god, samt att patienten inte röker eller har rökstopp i samband med implantatets läkningsperiod. När man har implantat är det extra viktigt att besöka en tandhygienist.
  • Vad är en bro?
    En bro är när flera tänder eller implantat sammanlänkas av kronor som kan "hänga fritt" mellan två tänder eller implantat. Vid en bro så sitter kronorna ihop, så det går inte att använda tandtråd. Det är då extra viktigt att använda något mellan tänderna eller implantaten, så som mellanrumsborste.
  • Vad är Invisalign?
    Invisalign är ett märke på genomskinliga skenor för tandreglering. Det är ett sätt att flytta tänder och få ett rakare leende, utan traditionell tandställning. Skenorna är tunna och bärs dygnet runt, förutom när man äter, under behandlingsperioden.
  • Jag är intresserad av att starta en resa för tandreglering, hur gör jag?"
    Du kan börja med att boka en kostnadsfri konsultation hos oss. Då kommer dina tänder och bett 3D-scannas. Därefter visas en preliminär modell av vad för resultat en kan vänta sig. Om du bestämmer dig för att gå vidare med behandlingen så skickas informationen iväg, en så kallas "Clincheck". Kostnaden för Clincheck är 2000kr, en kostnad som dras av från din behandling.
  • Vad kostar Invisalign?
    Kostnaden varierar beroende på omfattningen av bettfelet eller det som ska åtgärdas. Uppskattningsvis är kostnaden mellan 35,000kr - 60,000kr. Observera att den slutgiltiga kostnaden endast kan ges efter clincheck, vi kan endast ge en uppskattad kostnad innan dess.
  • Jag vill bleka tänderna - vad ska jag boka?
    Vad kul! Vi rekommenderar att du bokar en konsultation för tandblekning. För att bleka tänderna vill vi att du besökt tandläkare eller tandhygienist för minst 6 mån sedan, det är viktigt att tänderna är hela och rena. Under konsultationen går tandhygienisten genom dina önskemål och tittar om dina tänder är lämpliga att bleka, samt med vilken metod. Konsulationen är kostnadsfri och tar ca 20 min.
  • Vilka typer av tandblekning finns det?
    Vi har tre olika paket gällande tandblekning. Dels klinikblekning, där uppnås en uppfräschning och tänderna blir vitare på bara 90min - pris 2900kr Hemmablekning, med skenor som framställs genom avtryck samt gel som vi lämnar ut, dina tänder får en naturligt vit nyans - pris 3495 kr. Vår deluxeblekning kombinerar de båda metoderna ovan, denna blekning passar dig som vill ha större resultat. - pris 5895kr.
  • Vilket märke av tandblekning använder ni?
    Vi använder just nu Opalescence. Gelen innehåller kaliumnitrat och fluorid som minskar känslighet och ilningar under och efter behandlingen.
  • Skadas min emalj av tandblekning?
    Tandblekning hos tandläkare och tandhygienist är helt säkert. Det skadar inte dina tänder. Däremot kan man få känsligare tänder ett tag efter behandlingen men det går över.
  • Kommer mina tänder bli sådär Hollywood-vita?!
    Nej, inte under endast en behandling. Vid klinikblekning uppnås en uppfräschning vid 1-2 nyanser vitare. Hemmablekning verkar långsammare men ger ungefär 2 nyanser vitare. Vill man ha en större förändring rekommenderar vi vår deluxeblekning.
  • Är ni anslutna till försäkringskassan?
    Ja, det är vi! Således gäller högkostnadsskydd och du kan utnyttja eventuella tandvårdsbidrag hos oss. Läs mer hos Försäkringskassan.
  • Vad gör en tandhygienist?
    En tandhygienist sjukdomsbehandlar med inriktning på parodontala sjukdomar, så som tandköttsinflammation och tandlossning. Tandhygienisten arbetar även med förebyggande tandvård och mot karies, hål i tanden. Rökavvänjning, motivation och beteendeförändring ingår även i tandhygienistens arbetsuppgifter. Tandhygienister kan även arbeta med tandblekning, tandsmycken, enklare lagningar och är en naturlig roll i tandvårdsteamet.
  • Hur går mitt besök till hos er tandhygienist?
    Tandhygienisten börjar med att fråga om din sjukdomshistoria, bakgrund så som föregående tandvård och vill ha en noga beskrivning av just din tandvårdsrutin och dina önskemål/förväntningar. Därefter undersöks tandkött, stödjevävnad och bennivå och "fickornas djup" registreras på datorn runt om hela tanden. Ibland kan det ömma lite i tandköttet om man är inflammerad, då erbjuds bedövning om man vill, det finns många olika varianter. Bakterier färgas in med en vätska så de är enkla att se och tandhygienisten ger tips och råd hur du ska lyckas hemma. Tandhygienisten upprättar en behandlingsplan och förklarar vad besöker kommer att kosta samt hur många besök som krävs. Bakteriefilm och tandsten avlägsnas med ett ultraljud, har du mycket missfärgningar och bakterier avlägsnas dessa med Air-Flow, en saltblästring. Sedan "skrapar" tandhygienisten lätt på tanden med ett instrument för att ta bort det sista. Många tycker poleringen är det bästa - vi håller med! Tänderna poleras med välsmakande kräm innehållande fluorid. Besöket tar ca 1h.
  • Vad kostar det hos tandhygienist?
    Det beror på ditt unika behandlingsbehov! Här finns prislista, men vi förstår att det kan kännas rörigt med alla koder. Ofta debiteras flera koder ihop. Vid mer omfattande tandlossningssjukdom eller vid rikliga mängder tandsten krävs ibland fler besök. Tandhygienisten upprättar alltid en individuell behandlingsplan efter sin undersökning. Exempelvis, Om du bara önskar ha en eller vid avsaknad av parodontala sjukdomar debiteras 207 och AIR-0, pris. 765 kr, observera att det avlägsnas endast en mindre mängd tandsten över tandköttskanten. Tandhygienistbehandling vid tandköttsinflammation och fickor ≤4mm debiteras kod kod 114, 341och vid första besöket 311 - pris. 1820 kr. Tandhygienistbehandling vid fördjupat fickdjup i bettet, tandlossningssjukdom, ≥5mm debiteras 114, 342 och vid första besöket 311 - pris 2 205 kr Tandhygienistbehandling vid fickor i bettet ≥5mm eller kring implantat, mer omfattande tandlossningssjukdom behövs fler behandlingstillfällen (2-4 besök). Vid första besöket debiteras 114, 342 och 311 - pris. 2 205kr. Vid ytterligare besök debiteras då 342 - pris. 1120 kr. Vid fördjupat fickdjup om ≥5mm planeras en läkningskontroll in 3 mån efter besöket, då debiteras kod 114 samt 312, pris 865 kr.
  • Hur hittar jag till er?
    Vår klinik är belägen på markplan ut mot Sankt Eriksgatan 85. Det är enkelt att hitta och nära och inom 2 minuters promenad från tunnelbanestationen St Eriksplans båda uppgångar. Det är även inom gångavstånd från pendeltågsstationen vid Odenplan och flertalet busslinjer (buss 3, 4, 77).
  • Varför bjuder ni på kaffe på en tandläkarklinik?
    För att det är mysigt, vi älskar kaffe! Att sitta ned en stund innan behandling med en kopp kaffe och bara lyssna på musiken eller småprata med tandläkaren eller tandhygienisten är ett bra sätt att varva ned innan besöket.
  • Vilka arbetar hos er?
    Det kan du se under fliken om oss! I övrigt är vi ett väldigt glatt och trevligt gäng som brinner för att leverera den bästa tandvården möjligt.

Frågor eller funderingar?

Tveka inte att höra av dig, vi hjälper dig mer än gärna!

Skicka in ditt meddelande till oss här

Tack för ditt meddelande, vi hör av oss så fort vi kan!

bottom of page